Tuesday, June 23, 2009

Less than 2 weeks

Less than 2 weeks we'll be celebrating our 11th anniversary.. cepat sungguh masa berlalu!
Kami plan nak pegi vacation. Cadangnya nak pegi pulau.. antara dlm list- pulau redang, perhentian, kapas kat terengganu. Tp klu nak ke sana kena cuti panjang sikit. Keje kat opis pulak memang tak mengizinkan klu aku nak cuti panjang.
Then hubby ckp kali ni pegi dekat2 je.. after raya baru pegi jauh sikit. Tp lepas raya biasanya monsoon season, sure lagi tak boleh pegi pulau. Klu tak pulau pun dpt tepi laut or pantai pun ok. Tadi cuba call Dorani Resort.. full pulak, sama macam last year (which at last kami tersadai kat Linggi je).
Dah tengah malam.. besok je le pikir nak pi mana. Hubby lagi senang..punya le malas nak pikir dia suruh aku je pilih tempat. Dia ikut je..
****
Tadi aku balik lambat coz kena tunggu hubby yg coach bola. Perut aku lak lapar gila.. mana taknya, tak breakfast & lunch. Mkn keropok lebih dinner semalam & roti sikit... lunch hour boss suruh aku masuk meeting ganti dia. Ingatkan nak pi lunch. Lepas meeting aku cari kerepek kat tealady.. beli sepaket kecik utk alas perut. After office aku dok check rumah org yg tunjuk macam2 recipe... yg buat aku tambah lapar! Hubby sampai dah almost 8pm. Kena pi amik are-ju kat bus station di shah alam lak. Dia balik from teping.. kami dinner kat gerai tepi bus-station je.
***
Masa kat dlm kereta, hubby tetiba gosok kepala aku. Aku tanya hubby 'nape?'. Dia cakap 'i sayang u'. Then dia gosok lagi .. kali ni laju je gosok 2-3 kali. "yg tu i miss u". Dia cakap setiap kali klu dia buat camtu, itu le maknanya. Almost 11 tahun kahwin baru hari ni aku tahu!! memang selalu dia gosok kepala aku, aku ingat dia saja je nak bergurau atau tak de benda nak buat.
Biasanya bahasa isyarat yg kami pakai - pegang tangan dan picit 3 x utk i love u dan 4x utk i love u too. Hari ni rupa2nya ada lagi bahasa isyarat yg aku belajar!

6 comments:

anatahir48 said...

Dhill, mesti excited nk sambut annvrsary. Last year during my annvsary, we went to Redang...as u know, one of the best island in Msia..

dhill said...

ana,
memang ingat nak ke redang, but not worth klu dpt cuti 2-3 hari. Nak kena adjust schedule keje la pulak klu nak cuti lama

nestumrasberi said...

dhill,niza pun ada bahasa isyarat ngan hb. kalo kami berdua merajuk salah sorang yg dah cool akan muncungkan bibir means nak berdamai. dan banyak lagi bahasa isyarat yang kelakar...bestkan dhill ada bahasa isyarat.

rapheydhillo said...

nestum,
Itu pun kira part of communication in marriage..

Zue Murphy said...

Dhill, selamat menyambut ulangtahun perkahwinan ke 11 ye. Semoga dimurahkan rezeki.

rapheydhillo said...

k.zu,
thanks for ur wishes

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009