Sunday, August 09, 2009

Pasar Malam Seberang Jaya

Ini suasana pasar malam kat Seberang Jaya.. aku pi sana lebih-kurang 3 minggu lepas.
Kami (aku & are-je) ronda2 kat situ & had our dinner there. Berhenti kat stall yg jual mee/kuey teow goreng ni.. kat belakang gerai ada sedia meja & kerusi. We had kuey teow goreng yg sangat best.
Ini pulak gerai laksa buyong..
For those yang tak tau.. why nama dia laksa buyong.. is simply bcoz kuah laksa tu dimasak dlm bekas tembikar or we call it buyong. Aku tengok ramai org jual laksa buyong kat pasar2 malam.. but actually not the real laksa buyong. Dorang masak dlm bekas besar (kat dlm gambar ni yg kat bottom -right corner tu.. with gayung kat atasnya!).. then transfer dlm buyong tu! panaskan je dlm buyong.. bila habih.. dorang refill je dr bekas sebelah tu!
I blogged about him last year.. tahun ni pi amik gambar dia lagi.. dan biter lagi kat sini.
Ini kat gerai murtabak LEE yag sure kena q panjang nak order.. klu tak q pun sure dia akan cakap akak round2 dulu nanti datang balik.. ini semua dah ada orang booked!!!
More story ada kat dlm blog aku yg satu lagi

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009