Sunday, May 02, 2010

Weekend yang meletihkan..tp penuh bermakna

Weekend ni memang meletihkan.. infact memang lately weekend kitaorang macam full je.
Semalam aku ikut hubby pi keje sat then pi cari barang kat Jln TAR. Barang yg dicari tak dpt, pi singgah pulak Pasar Malam.

Sampai umah lepak jap.. then pi jogging around taman (lebih byk jalan sebenarnya!!). Then malam aku mengemas barang2 yg still blm berkemas kat bilik atas. Sampai almost 11 but still tak siap. Nak kena sambung lagi.. nak kena byk buat filing, tp file lak takde.

Tadi lak lepas subuh aku pi jogging. Dapat le almlost 30 round playground kecik tu.. kira ok le. Hopefully besok aku leh exercise lagi..tak kira le kat gym or kat umah.. bersemangat seh lepas berjaya abihkan 1 hour gym session last Friday!!! Hopefully, it will be more consistent after 2 years ikut suka hati aku je bila2 nak pi exercise.

Lepas jogging aku sambung buat housework - sidai kain, cuci pinggan etc. Then kluar bfast with hubby dearie, pegi pasar. Balik pasar terus siang ikan tongkol 29 ekor- which aku borong semua for 1 week supply utk Cikepon & Cikebell with her anak2. Normally klu beli kat pasar biasanya siap siang, tapi tadi malas nak menunggu.. tu yg terpaksa siang ikan sendiri. Ikan2 tu aku bungkus dgn suratkhabar sikit2.. sebungkus cukup utk dorang mkn sehari. Kengkadang kena masak lebih gak, sbb tengah mlm kengkadang hubby bagi dorang mkn lagi b4 tidur. Biasanya aku klu masak for their dinner sekali dgn bfast esoknya sekali.. bila bangun pagi tengok dah takde. Terpaksa le masak lain.

Lepas tu mop lantai lak. Then masak for lunch. Petang lak buat cucuq udang + carrot + jagung. Then berkebun. Realnya kebun tau! Bukan kat FV ;-).

Letih beb..

3 comments:

nino said...

uh padatnya.tapi bestkan.
tak delah sampai tak tau nak buat ape sudahnya membuta sepanjang hari. ai le tu. hehe :D

rapheydhillo said...

Nino,
I tengah sedih. Cikebell dah takde..

nino said...

dhill,
i baru baca entri pasal cikebell.
sedihnya. part u meraung dan bunyi korek tanah tu meremang bulu tengkok i. sabar ya dhill. i tak tahu nak cakap apa sebab i tumpang sedih jugak :(

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009