Monday, April 03, 2006

2 lazy 2 update

aku malas sesangat nak update blog. Dulu blh pakai Firefox, senang sikit nak upload gambar. Skrg klu nak upload kena pakai Hello. Leceh la.. Akupun tak tahu apa masalah dgn Firefox nih!! agaknya ada Panda jaga gate kut[Panda Gate Finder..si pengacau tuh!!!]. Bosannya!!! aku dah le jarang ada masa nak update blog.. klu adapun tak cukup nak upload gambar. Klu pakai Firefox cepat sikit!
Dlm malas-malaspun aku masukkan jugak gambar masak visit kat Jakarta-Bandung kat sini...


kat restoran Natrabu.. dinner on 21Maret 2006 Posted by Picasa


penjual jalanan.. ramai penjual macam ni kat setiap traffic light Posted by Picasa


kat bandung.. lunch on 23 March 2006  Posted by Picasa


jakarta secara amnya mmg kotor.. sungai jadi tempat dumping Posted by Picasa


penjual kasut mengendong anak di Cibaduyut. Cibaduyut sgt terkenal dgn hasil kasut dan beg kulit. Tapi sekarang para 'perajin' sepatu menurun dgn ketaranya.. Klu dulu ada ribuan 'perajin', sekarang rasanya dah tak sampai seribu. Posted by Picasa


Kat depan restoran Rindu Alam. Lunch b4 menuju ke airport utk balik ke KL. Tempat ni terletak kat Puncak Alam, still kat daerah Bandung. Kawasan tinggi, berkabus dan tanahnya subur. Sepanjang perjalanan terdapat byk aktiviti pertanian dan hasil jualannya. Posted by Picasa


Kat Kawah Ratu.. di Tangkuban Perahu. Terkenal dgn dongeng Sangkuriang.. kisah anak yg bercinta dgn ibu sendiri.. Posted by Picasa


Kat Kampung Daun. Dinner on 24 March 2006. Cantik banget tempat nih!!! Like heaven on earth. Nak ke sana mmg siksa gila.. jln sempit, kena mendaki dlm pekat mlm. Berbaloi walaupun payah nak ke sana!!! Posted by Picasa


Kampung Daun..gazebo style restaurant. Sepanjang jln nak ke tempat mkn ada air terjun.. cantiknya!!! Posted by Picasa

2 comments:

sri said...

Alamak Dhill, jelesnya akak tengok gambar2 awak kat Bandung, akak dah pernah ke sana, tapi long long time ago, lebih kurang 10 tahun dulu. Restoran Rindu Alam ada lagi ya... best makan kat situ, nasi/lauk padang. Singgah Cipanas? Makan jeruk salak dll? Pi Tangkuban Prahu? Cibaduyut? Ish jeles, jeles...

dhillo said...

K.sri,
Kat Rindu alam kami mkn masakan sunda. Tapi paling best kat Kg Daun. Cantik sesangat..

Factory outlet kat Bandung rasanya yg menjadi tarikan sekarang ni berbanding shopping kat Cibaduyut or Cihampeles. Jumlah outlet semakin bertambah berbanding jeanswear or footwear. Rasanya berbaloi klu nak shopping kat situ.. tp sambil melancong lah. Klu nak shopping saja rasanya kat malaysiapun ok.

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009