Sunday, March 01, 2009

Ben & Cik Bella

BEN yg suka masuk kotak.. apa2 kotak pun jadi. Kotak mineral water, kotak nak isi barang packing utk pindah, termasuk le kotak kasut hubby ni.. tak tau dia kat mana tetiba je nampak kotak kasut ni bergerak. Bukak je nampak Ben kat dlm.
Muka suci Cik Bella.. macam tak bersalah je lepas tunggang-langgang kan rumah!

4 comments:

nestumrasberi said...

memang terhibur dgn keletah kucing2ni kan.

kat umah saya ada dua ibu kucing nama montok dan kembang. dua2 dlm pantang.

then kucing jantan itam dan awang.

tahun lepas ada 16 ekor. tak larat nak kasi makan 1 kilo beras + 1/2 kilo ikan rebus sehari.

12 ekor terpaksa dibuang. anta kat pasar. fil + mil sayang sgt kucing2ni. separuh duit pencen bagi kucing makan.

kucing2 ni ada rumah special. bumbungnye atap genting dan kat dalam rumah tu ada 2 tingkat.

dhill said...

nestum,
mmg terhibur dgn keletah dorang. Ben mmg poyo ye.. & Cik Bella yg asyik buat muka tak bersalah. Klu nak marah pun terus sejuk tengok muka dorang.
BTW, mmg belanja byk bela dorang ni. Padahal bukannya bela persian or kucing yg mahal tu.. makan ikan fresh je..itupun kena stanby cat food jugak. Blm masuk pasir dorang lagi..

Zue Murphy said...

Ada kawan kak Zu yang sanggup tak bersosial sebab nak jaga kucing dia 2 ekor. Satu kucing dia tu diabetes dan ada cancer. So dia sanggup habis $$$ untuk rawatan. Kat US ni, rawatan untuk animal sama harga dengan rawatan untuk manusia. Worst part is insurance tak cover. Kucing and other animals are bernyawa and they need attention.

dhill said...

k.zu,
dulu mmg berat hati nak bela kucing ni..sbb takut susah nak berjalan. So far kira ok le.. hopefully tak de le nak tambah lagi. BTW, mmg rawatan kucing mahal dr rawatan manusia. Ubat2 pun mahal jugak!

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009