Monday, March 30, 2009

Gigih bekerja

Aku sibuk sesangat lately sampai nak jenguk blog sendiripun tak sempat.. apakan lagi nak update. Nak blog hopping lagi le susah. Byk benda sebenarnya nak update.. tp takut pulak lama2 citer dah basi..
Last week aku still busy mengemas rumah, sampai sekarang still bersepah. Mujur weekend lepas semua family aku dtg. Abah yg byk tolong kemas rumah. Abah tu terlebih rajin.. semua nak dikemas sampai aku pun pening kepala.
Hubby pulak sakit pinggang.. nak suruh buat apapun mcm berat je. Hopefully semua settle by this week. Friday or Sat ni aku balik teping.. sibuk nak mengundi le pulok!!
Anyway, kat opispun keje menimbun.. terlalu byk sampai tak tau nak ligan yg mana satu. Nak nangis aku dibuatnya! Kononnya pekerja gigih le tu.. tp rasanya sbb asyik kena buli je..macam mamat bangla kat bawah ni..

5 comments:

Zue Murphy said...

Kerja kuat rezeki pun bertambah. Sabar la ye.

dhill said...

k.zu,
ye ka.zu, yg penting keberkatan rezeki kita. Walaupun sikit, mudah2an keberkatan tu ada.

nestumrasberi said...

mak aihhhh..tingginye batu-bata tu..

betol tu kalo terlampau banyak benda nak buat dalam satu masa...kepala jem rasa nak nangis.

nak-nak pulak balik, rumah tak berkemas lagi..semak kepala kan.

oh u balik mengundi yer..skrg dari k.kangsar nak ke tepen ada 2 3roadblok jalan jem manjang.

Sri Diah said...

Tahniah masuk rumah baru. Kerja kuat dengan ikhlas dan tak berkira, lambat-laun pasti Allah membalasnya.

dhill said...

nestum,
mmg kengkadang rasa macam tak cukup kaki je. Meeting bersusun.. sampai ke malam ada meeting/discussin lagi. Itu blm masuk rutin keje hari2 tu!
BTW, memang balik ngundi.. mmg emak ckp kat teping skrg polis punya le ramai.. meriah lak tiba2!

K.sri,
welcome back to blgging world. Lama tak dengaq cerita ye.. saya dah masuk rumah baru for almost 2 weeks. Pindah tergesa2 je sbb ramai family hubby yg dtg utk attend wedding. Klu kat rumah lama tak muat pulak ramai2 tu. Saya sibuk sgt sampai tak de masa nak buat persiapan pindah. Kelam-kabut dibuatnya sbb decision buat tergesa2 je.

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009