Saturday, January 30, 2010

Shoppin' : Utusan Warehouse Sale (30 Jan-8 Feb 2009)

Update 31/01/2010
Hari ni hari pi shopping.. gigih pi 2 warehouse sale. Dua2 sale buku & magazines. Satu kat Karangkraf (which i will story-mory later). Satu kat Utusan.
***
Gambar still dlm h/p.. tatau bila nak upload dlm pc. Aku pi Karangkraf dulu.. after that baru pi Utusan kat Tmn Shamelin Perkasa, Cheras. Meraban aku & are-ju pi sana. Tak pernah2 aku sampai ke sana.. selalu nampak signboard ke sana kat MRR2, so agak confident le nak pi. Dah le terpaksa menempuh jam kat MRR2.. bila tak jumpa signage nak ke sana aku pun berkali2 call hubby. Cuak jugak sbb rasa macam jauh je. Bila dah dekat nak sampai simpang ke Tmn Shamelin Perkasa baru hubby ckp tempat tu dekat je dgn Menara PGRM. Klu aku tau sure aku lalu kat Bandar Permaisuri instead of MRR2. Bila dah sampai sana kami still dok terpusing2 cari tempat tu. Nampak bunting banyak, tapi tak de direction. Satu anak panahpun aku tak jumpa. Asyik salah jalan je.. memang tak biasa btl aku dgn tempat tu.. at last jumpa gak lepas dok blur mencari..

Org tak ramai sgt.. macam tak meriah je klu nak banding dgn Karnival Karangkraf.

Tujuan aku ke sini sbb nak cari buku kraf (sulam etc) & yg paling penting nak beli Buku Sulam Reben by Suzana Mustafa. Buku ni utk emak aku. Emak nak belajar jahit sulam reben. Aku dah start cari jarum & reben utk emak.. kainpun dah beli. Klu dpt nak cari lagi jarum saiz yg berbeza. Maybe besok i'll go for hunting tools utk emak.

Aku happy sgt bila jumpa buku Sulam Reben tu masa dok belek buku2 kat bahagian kraf. Sblm ni cari kat kedai buku tak jumpa. Paling best ada discount 30%. Macam nak beli 2 buah je.. 1 for me, 1 for emak. Tp tak pe le, share je dgn emak! AKu jugak beli buku Jahit Sulam walaupun aku dah beli masa kat Karangkraf.

For me buku ni lebih baik dr yg aku beli kat Karangkraf tu.. gambar/drawing lebih jelas & senang sikit nak paham (sorry ye K. Sri, BTW novel alaf 21 is much2 better than Utusan.. just my personal opinion).

So for those yg nak pi cari buku, novel or magazine by Utusan boleh le ke sana. Sale ni sampai 8 Feb 2010.
Alamat:
No. 1 dan 3, Jalan 3/91A, Taman Shamelin Perkasa, 56100 Cheras, Kuala Lumpur.
Tel:603-9285 3860
***
(Update) Gambar from hp Kat bawah khemah...
Beli buku utk Alif & Haikal, dan 2 buku sulam.. 1 A-Z Jahit Sulam 2, 1 lagi Jahitan Asas Sulaman Reben by Suzana Mustafa yg dah lama dok cari tu..
***

2 comments:

nino said...

hurm lama dhill tak update.
tatau nak cakap apa lagi ha ha ha
happy weekend :)

rapheydhillo said...

ye.. dok update blog yg satu lagi je. Tu pun dah bersawang gak ;)

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009