Wednesday, July 15, 2009

Trip to Redang (P3) : Arrival at Merang

Tiba Dungun, kami berhenti kat Petronas. Aku beli buah sikit.. paling best kedondong ni.
Makanan memang byk kami bawak.. utk makan masa driving dan jugak stok kat redang..
antaranya this Cadbury Bournville nih.. memang sedap!
Ada roadblock kat Seberang Takir.. ***
Setibanya kat Merang kami terus cari Jeti.. dah tau jeti kat mana senang sikit nak plan travelling besoknya. Paling challenging nak cari tempat utk bermalam. Merata chalet kami pegi.. mostly full-house. Yg adapun condition tak berapa ok. Atlast terpaksa jugak amik budget chalet with very basic facilities. Sempat le jugak petang tu kami ke pantai. Best betul tengok pasir yg memutih..


3 comments:

nestumrasberi said...

terliur tengok buah kedondong tu.
ish tak sabar tunggu next n3.

Zue Murphy said...

Sedapnya nampak kedondong tu. kat sini cuma dapat makan kedondong jeruk jer.

rapheydhillo said...

nestum/k.zu,
i purposely berhenti kat Petronas dungun tu sbb tau kat situ ada buah2 yg best with asam yg lain dr biasa.

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009