Sunday, July 27, 2008

Nasi lemak and durian.. Malaysian favourite

LEE'S durian kat tepi jln ke tiara beach resort.. i think about 3 km before reach tiara if u're from pd (left road side). Aku n hubby tak nak amik durian ni coz it's too small.. n takut tak byk ulas dlm sebijik tu. but to our surprise mmg dpt byak ulas n taste sooo yummy! nyesal tak beli bebanyak.. we'll beli masa on the way back to kl last week.


durian berlonggok kat tepi jln..

Kat bawah ni gambar our activities for yesterday..
Pagi pegi pasar chow kit.. but before that lets fuel our tank first. So our first stop is gerai kat kg baru for breakfast ..

hubby tengah tunggu nasi lemak n cucur udang kat gerai di kg baru.



mee rebus aku

dah penat tunggu lama sangat.. hubby join aku kat table..tension aku amik gambar dia!

at last, we present you the nice full of frangrant nasi lemak..

Our breakfast.. mee rebus, nasi lemak and cucur udang! mana tak gemuk!

after beli barang kat pasar

hubby in front of our under contruction house at subang.. tengah buat drainage. maybe there will complete the fencing in aug and build road in Sept. klu ikut plan, shud be completed in sep and handover may takes 1-3 months. Just nice b4 my office moves to subang.

After that we headed to tesco shah alam.. did some shopping.. kena beli barang dapur byk though next week we off for bandung. Insya'allah my whole family will be coming next friday, the day i'll back from bandung. Saturday my cousin getting engage at Melaka.

Finish shopping dah about 3pm. Time for refuelling again! Our lunch kat Restoran Azira Seksyen 10 Shah Alam. They have 2 restaurants there.. the big one have more customers than the smaller one. Yg kecik tu jual Johor specialty like mee rebus, beriani, pelbagai lempeng n ada juga nasi campur. But the bigger one have more choice.. nasi campur pelbagai lauk, kuih n cucur udang n kuah kacang yg aku suka tu. Bubur manispun pelbagai, ada soto n lain2. But most of the time hubby n I go to the one selling Johor specialty. Hubby loves their nasi beriani.. so, since aku suka cucur udang n kuah kacang dorang tu.. biasanya aku tapau from kedai yg satu lagi n makan kat situ. Actually we can cross order, tp jarangnya kita cross order. Kami biasa goes to the smaller kedai coz tak ramai orang.

aku dengan background food kat tengah2 kedai..

hubby baru abis mkn beriani ayam..


2 comments:

Sri Diah said...

Dear Dhill;
Akak dah baca komen you pasal Bro tu. Tapi sorry... memang tak boleh sentuh bab tu. Dah ramai orang bagi tau. Tapi bab nak sampai-sampai kat dia memang agak sukar...

dhill said...

K.Sri,
it's ok... cumanya, baru2 ni dengar secretary MD pun complaint baik punya pasal dia.

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009