Sunday, December 28, 2008

Dhill's cooking: Roti canai udang + telur

Aku nak update gambar my mom's cooking - roti canai udang + telur..tp x boleh. Dah dkt 1/2 jam.. at last give-up.. nnt le aku update.
*
ok dah blh upload gambar
Teringat masa kecik dulu emak selalu buat roti canai ni.. dlmnya ada udang, telur, cabai & bawang. Dah bertahun tak mkn, tetiba emak buat petang semlm..

*
Kat bawah gambar ben tidur sampai terjelir lidah!!!

6 comments:

Sri Diah said...

Assalamualaikum wbt;
Salam tahun baru daripada kami sekeluarga semoga tahun baru ini akan menambah kejayaan, kesejahteraan dan kebahagiaan untuk kita semua. Amin.

* Nampak sedap roti canai udang tu. Mak akak dulu-dulu pun suka buat roti canai, tapi sekarang dah tak larat nk menguli. Kami belikan je dia roti bom yang frozen tu - lembut sikit.

* Ben tu nampak macho sangat ;-)

dhill said...

k.sri,
selamat tahun baru utk k.sri & keluarga. Semoga tahun ini lebih diberkati dan membawa kesejahteraan serta keamanan sejagat.

- roti canai udang tu mmg sedap..
- Ben mmg nampak macho.. tp susah nak kluar suara..

Zue Murphy said...

First time kak zu see this roti canai. It look good. Mesti sedap plus homemade.

dhill said...

k.zu,
roti canai udang ni memang tradisi keluarga sebelah abah. Abah org Port Weld @ Kuala Sepetang yg sgt terkenal dgn tangkapan udang.. sbb tu boleh jumpa udang in most of our cooking.

yanz said...

x aci.nk juga roti canai tu.dh lama x mkn.waaaaaaaaaaaa.nk jugaaaaaaaaaaa.lama gila mak x wat roti canai tu.balik nnt nk suruh mak buat kn juga.....makkkkkkkkkkkk
nk roti canai tu jugaaaaaaaaa.
winduuuuuuuuu gilerrrrrrr roti canai mak buat tu.sedapppppppppppp
gilerrrrrrrrrr.

dhill said...

Lain kali kalau org ajak balik tu ikt ler sekali.. padan muka!!!

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009