Monday, December 15, 2008

Jln2 Makan2 : Kg. Solok, Tangkak, Beriyani & Mee Rebus Azira

Ini our lunch meal on Sunday.. pecal & gulai kawah ayam. Mkn kat restoran di Kg. Melayu Subang. Pecal mmg sedap.. tp sedap lagi yg emak buat..ini 1st time mkn pecal yg ada bihun - tak pernah aku jumpa!


Sebelum ke Subang, as usual pegi beli buah kat chow kit. Ini pemandangan penjual & pembeli kat sana...


Nangka. Ada 2 jenis, satu kuning .. satu lagi dah mcm warna oren. Harga RM5/kg. Mula2 aku minta campur utk 1 kg. Bila aku bawak kat hubby (yg tunggu dlm kereta) & test rasa, hubby suruh beli lagi another 1kg. Kali ni aku beli yg kuning je.. yg tu lebih sedap..

Kat bawah ni is our dinner on Friday kat Restoran Azira, Seksyen 10 Shah Alam. Actually pegi sana lepas keje.. so we had our early dinner lar..
- mee rebus & beriyani ayam (gambar bawah)



*
Last week (Tuesday) on the way back to kl from jb, kami singgah di Kg Solok, Tangkak. Hajat hati nak mkn mee bandung & nasi goreng yg famous kat situ.. tp apakan daya, yg tinggal just mee & kuey teow goreng je.. walaupun masa tu baru pukul 2. Best layan nasi goreng kat situ.. walaupun sgt la simple. Aku masak lagi best, tp sekali-sekala nak jugak mkn nasi goreng kat gerai di kawasan kampung ni..



Mee goreng with sos cili JALEN.. pilihan hubby (kesian dia x dpt mkn mee bandung!!)


Klu nak ke sana, dr tol tangkak belok kanan ke pekan tangkak. Nanti akan jumpa signboard tunjuk kg solok kat traffic light kat pekan tangkak.. belok kanan. Kedai tu kat sebelah kiri tepi jln about 1 km dr traffic light tu.

4 comments:

Zue Murphy said...

Mee rebus tu nampak sedap. Pecal dengan meehoon emm.. Lain nya.

dhill said...

K.zue,
Mmg sedap mee tu..kami klu ke situ mesti nak order mee rebus.
Pecal dgn bihun tu, tak tau style negeri mana. 1st time jumpa..

Jun said...

Dhill, sedapnye mee rebus, nak2 plak yg org lain buat, hehe.lamanya x jalan2 kt chow kit tu..masih sesak lg kan dhill?

dhill said...

Jun,
As usual mmg sesak.

Itu belum makan mee rebus PERJO yang i buat.. lagi setap! ha! ha! ha! (perasan ler tu!)
Nanti klu i buat, kasi u test, k.

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009