Monday, May 11, 2009

Fishing Trip at Kuala Trong

Hubby sibuk dok suruh aku post gambar fishing kitaorang kat blog.. aku asyik tangguh je sbb gambar blm download from handphone. USB cable ada kat bilik.. aku klu bukak blog masa kat bawah. Bila masuk bilik dah ngantuk. So, itu yg tak update citer fishing tu. Gambar yg dm D60 masa pi penang tu cepat sikit aku upload. Itu yg dia sibuk bising kat aku tu..
oklah B, ni i dah post gambaq u kat sini...
mula2 sekali nak tunjuk gambar kita lepas balik fishing.
*
Baru nak bertolak..
Tengah kusyuk pancing..
Hubby tengah pilihikan.

Sebahagian hasil tangkapan.. dapat banyak jenahak, tebal pipi & gelama. Ada jugak sekor kerapu, 2 ketam & 4 sembilang.



Close-upNi lagi..


Ketam 2 ekor sedia utk dimakan!

7 comments:

Zue Murphy said...

Sedapnya makan seafood. Ikan fresh pulak tu.

nestumrasberi said...

bestnye
dapat banyak ikan
hajat nak ajak hb pegi ni

rapheydhillo said...

k.zu,
goreng biasapun sedap..apa lagi klu dpt masak 3 rasa, sweet & sour or steam.

nestum,
nak pancing kat kuala sungai jugak ke? all the best!

inahar ali said...

dhill..waduhh..fresh2 woo ikan & ketam tuh! klu makan panggang @ goreng kosong pun dh terangkat rasanye! perghhhhhhhh!!!!

NaniRostam said...

Assalamualaikum....bertuah betul hobby sama dengan cik abe kan....


nani paling suka memancing alangkah seronok kalau dapat peluang macam u.

dhill said...

k.ina,
mmg best ikan2 fresh tu.. goreng panas2 makan dgn cili + kicap pun best!

k.nani,
Tak sengaja ada hobby sama dgn cik abe...
mmg best klu dapat pegi pancing kat kuala sungai ni.. tp takut tetap ada. Pernah dulu tengah pancing hujan lebat.. siap petir + guruh berdentum. Itu yg kengkadang takut sesangat nak pegi tu.. tp keseronokan memancing mmg mengatasi rasa takut tu!

Anonymous said...

bestnyer kuala trong, ada no contact tekong boat?

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009