Tuesday, May 19, 2009

Six Sigma: source of stress

Aku stress.. sangat stress. Harap2 cepat la semua ni berlalu. Then only i'll get my life back.
Not b'coz i don't like this 6 sigma thing.. aku belajar byk benda sepanjang buat 6 Sigma ni. Memang aku suka buat analysis. But the problem is, i still have to carry my normal duties.. and plus others ad-hoc task that seems never end!!! Setiap kali aku nak buat project 6 sigma sure ada je keje lain nak kena buat.
Bila aku stress langsung aku tak sentuh 6 sigma lagi.. masa aku habis dgn stress je. All the time my head been filled with 6 sigma.. tp tak jugak buat2! Camno??
Besok ada pre-toll gate. Aku tak tau nak present apa pd COO. Slides blm siap. Nak nagis nih!!
Klu ikut plan semalam dgn hari ni mmg nak concentrate finishing the slides. Tp baru petang tadi aku boleh bukak project aku ni.

BTW, pagi tadi ada long service award. Aku terima anugerah khidmat setia 10 tahun (walaupun ini tahun ke-12 aku keje kat sini). Rasa macam baru je masuk keje.. macam baru lagi dpt call from HR utk dtg interview.. then attended the preliminary interview arranged by Kak Zah & En Zul (btl ke nama dia... dah resigned pun).. interviewer En. Mastimar, Pn Noraliza and Cik Noraini. Then pegi final interview dgn MD [Dato' Ikmal Hijaz Hashim skrg ni Chief Executive Officer of Iskandar Regional Development Authority (IRDA) ]- masa interview tu, bila dia tengok resume tulis aku pernah sekoleh KE VII.. dia jokingly ckp "u ni sekolah budak jahat ye".

Tadi terima from COO.. masa salam dia ckp " hey xyz..u dah 10 tahun ye. Tak sangka i'. Kenapa? tak percaya? or aku still nampak muda lagi ????

7 comments:

nestumrasberi said...

tahniah dhill dapat anugerah khidmat setia
wow dah 12 thn u keje kat situ
tentu byk asam garam yg dah u lalui

dhill said...

nestum,
alhamdulillah..masih setia kat sini. Memang banyak cabaran.. but i always think positive dan sentiasa bersedia menghadapi apa saja dugaan dan cabaran.. which will make me a better person..insya'Allah!

arejue said...

congratulation... how about celebrate for anugerah khidmat setia... I'll baked a cake for u... hehehe.... using ur present that u get from that award k...

dhill said...

yo la tu.. buat cake sedap2 sikit. Tengah sakit kepala nih!

Anonymous said...

bila nk buat kek tu????? x ajak org pun...x per la.nnt balik teypeng sendiri k.wakakakakakaka...

Sri Diah said...

Salam Dhill;
Tahniah dah 12 tahun di situ. Alhamdulillah, akak pulak dah 24 tahun di tempat kerja sekarang. Mr Stres tu sukar dielak selagi kita memilih untuk bekerja. Tapi anggaplah stres tu terapi minda. Dan balik rumah tengok kucing-kucing, hilanglah stres ;-)

dhill said...

Yen,
Kek dah abih!!!

k.sri,
alhamdulillah masih bertahan kat sini. Tak tau boleh bertahan sampai 24 tahun macam k.sri tu..

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009