Thursday, October 09, 2008

Dhill's cooking : ketupat palas & food hunting : putu bambu

Makan hari ni..
Spt dirancang, aku masak ketupat palas semalam. Tak byk, about 40 biji lebih.. tak sampai sekilo walaupun aku tanak pulut sekilo. Dah tak larat nak mengayam, so aku simpan yg selebihnya. Hubby suggested aku masak nasi impit mini (yg aku plan masak weekend ni!) sbg tambahan. So, disebabkan takut tak cukup, aku ikut his suggestion. Lawannya, aku masak rendang ayam & kuah kacang. Ingatkan nak masak sambal goreng instead of kuah kacang, tp hubby x kasi.
So, ini le yg aku jamu kat opis.. ramai jugak yg dpt merasa walaupun aku masak tak le byk sgt.
*
Makan semalam!
Pegi jln raja alang cari brg utk memasak.. lepas beli barang beli putu bambu nih.. sedap!
After opis, aku lapar giler so, b4 ke chow kit.. mkn dulu!

Atas.. mihun goreng. Bawah.. nasi goreng USA.

4 comments:

ainizakri said...

Dhill

Fav aini tu ketupat palas...yummyn nyer. Tu menu wajib setiap tahun kalau beraya di Malaysia...kat sini ketupat dlm plastik/aluminium foil aje la....makn sedap ingta kawna sama tau.

Salam Aidil fitri

dhill said...

Aini,
hari ni saya masak ketupat palas lagi. Kali ni bagi kat emak saudara & tok (nenek) pulak..
Salam Aidilfitri

Zue Murphy said...

Sedapnya putu bambo tu. Yummy!

dhill said...

Dear kak Zue,
Thanks for visiting. Mmg best putu bambu tu!

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009