Friday, August 12, 2005

Sunyinya pagi nih..

Aku tiba opis tadi about 7.40am. Beli nasi lemak kat kedai biasa tu. Opis masih bergelap masa aku sampai tadi.. Dah 8.30 am pun aku je sorang kat opis. ZA call, tak dtg keje ari ni.. Hari ni yg ada just boss aku, HS and AHJ. Itupun AHJ dtg dah 9.15am. Dia ingat hari ni cuti 'coz darurat. Actually yg darurat just Klang and Kuala Selangor je.. Kat lain gomen belum declare darurat. Itu ler, lain kali dengar betul2!

Hari ni boss sibuk layan guests dia. Mula2 one lady, aku agak dekat 2 jam jugak dia melayan. Lepas tu agaknya kwn lama dia. Rasanya dari pkl 11 sampai 1pm. Bagus le klu selalu mcm tu. Nanti semua keje tak siap. Dah lah the whole next week dia tak de kat opis. Aku kadang2 tension juga dgn dia.. Keje byk... tp nampak relax sgt.

Semlm hubby tunggu aku dr 4.30pm until 5.30pm. Hantaq aku kat rumah.. lepas tu dia pegi opis balik. Suspense le tu.. takut aku tumpang org lain. Aku makan roti dgn sambal sardin + telur. Utk hubby aku masak mee sup sayur dgn udang n telur. Terlebih masin plk. Itupun hubby ckp sedap. Simple je... recipe as follows:

Mee kuning
halia - 1/2 inch
bwg putih - sebiji
bwg merah - sebiji
udang - 4-5 ekor
kubis
carrot
1 biji kentang - potong kecik.
3 pcs oyster mushroom
telur sebiji
garam, oyster sauce, serbuk pati ayam

method
  • tumis halia, bwg merah n bwg putih
  • masuk air n kentang - rebus sampai kentang empuk.
  • masuk serbuk pati ayam n oyster sauce
  • masuk udang, semua sayur n mee.
  • masuk garam n sesuaikan rasa.
  • masuk telur
jgn masak lama sgt, bila dah nampak didih terus tutup api. Sekejap je, klu tak mee kembang. Yg lama menunggu kentang masak.

1 comment:

zamack said...

a/kum.

sodap nampak nya mee ekau nih...den nak cubo lah...
selamat bekenalan

zamack

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009