Wednesday, November 12, 2008

Raja buah

I love durian.. dan surely ramai lagi pencinta durian kat luar sana. Aku suka durian mentah, dimasak dan juga tempoyak.
Masa balik taiping bulan lepas aku dapat merasa durian yg out of this world. Sedap giler.. kuning lemak-manis-pahit sikit2! Emak masak kuah durian (pengat) & tanak pulut. Aku pulak buat roti jala..
***
bestnya durian ni..
*
pulut & roti jala
*
pulut & roti jala yg dicurah kuah durian! Sgt lah menggiurkan!

*
Ini pulak yg aku mkn sehari sblm tu.. njang aku (kakak emak) yg bekalkan utk kitaorang ..

aku mkn durian mentah dgn pulut - then taruk santan (+garam sikit) & gula. Ini specialty kat rumah kitaorang.. tak cukup pulut aku mkn dgn nasi pulak. Campurannya ttp sama i.e. durian, santan & gula. Mesti pelikkan for u'all! Tapi aku dah mkn durian (bukan tempoyak tau) dgn nasi since aku kecik2 lagi.. mmg yummy!
*
Ini pulak aku mkn dgn anak menakan aku, Alip & Kimi 2 hari seblm tu..


*
emak aku nak dtg weekend ni, harap2 ada le bawak durian......

2 comments:

Zue Murphy said...

sedapnya makan durian dengan pulut dan roti jala.

dhill said...

k.zue,
ye.. mmg sedap bangat!

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009