Sunday, November 30, 2008

Food Hunting : Rojak Asma

Ronda2 ptg tadi kat Jln Kerja Ayer Lama, Ampang Jaya (sebelah SPCA).
Hubby suggest mkn kat sini masa tak sengaja lalu kat depat deretan gerai kat situ & ternampak ni..
Hubby mmg pantang nampak tempat yg ada jual Johor specialty, mesti nak cuba. Masa kami sampai gerai baru nak mula operasi (about 5pm).. so after tunggu about 1/2 jam.. ini lah hasilnya..
Kami amik cucur udang, tempe, tauhu, telur, bergedil & kentang. Semua baru RM5. Kira ok ler..
*
Sempat amik gambar sblm masuk kereta. Yg baju kuning tu owner gerai ni..
**
Sementara tunggu rojak asma, kami (bertiga.. hubby & I + my sister, Yan) order satay.. mmg best. Amik ayam, daging & perut.. semuanya 15 cucuk.
Ini pulak gerai satay tu.. Nur Satay. Nak order boleh call 03-42527178.
Kami jugak kongsi jamah nasi lemak.. yg ni tak best sgt sbb nasi tak cukup masak.

Map utk ke sini can be found here.

3 comments:

alaf21fc said...

Salam hormat.

Jom sertai kuiz novel.

Abang Long said...

Sudah lama tidak berkunjung ke sini. Saya baru pulang dari Taiping.

dhill said...

Alaf21fc & abang long (same person
kan),
Thanks for visiting.. dah tengok kuiz tu, tp soalan susah ler.. sbbnya tak pernah baca semua novel tu. Saya baca novel kak sri diah & ada sikit yg lain2 je.. nanti klu berkesempatan saya cari novel2 tu.

Insya'allah saya akan balik ke taiping hujung disember or early januari nanti..

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009