Sunday, February 22, 2009

Kehilangan

When reading entries about kehilangan org tercinta.. aku akan menangis. Early 2006, I found this blog http://azmal.blogspot.com/ (thru vernon's aka mr. manager's blog). Aku menagis tak henti2 membaca her entri about kesunyian selepas kehilangan suami... reaksi anak2 etc.
2 malam lepas aku menangis membaca entri nestumrasberi <http://nestumrasberi.blogspot.com/ > tentang perasaan dia serta emak dan anak saudara selepas kehilanga adik tercinta.
Tadi pulak airmata aku menitis lagi membaca entri lara < http://manjlara01.blogspot.com/ > tentang anak yg kehilangan ibu.
Dulu jugak aku pernah menagis baca entri k.zu <http://zumurphy.blogspot.com/> tentang pengalaman puasa/raya pertama without ibu tercinta.
Aku jugak menangis bila membaca tentang Siti Nurhaliza yg kehilangan abah kesayangannya baru2 ni.
Memang aku mudah menangis bila membaca berita tentang kehilangan.. tambah pulak bila melihat wajah2 yg ditinggalkan. Seolah2 aku sendiri yg berada ditempat dorang.

4 comments:

Zue Murphy said...

Dhill, berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Bagus la you masih ada perasaan sensitif terhadap pengalaman orang lain. Minta maaf kalau my entry membuat you menangis. Tapi menangis itu bagus. I learn that after I cry and my eyes become puffy the next day, but my heart feel relief. Life has to go on although it will not be the same. I am still grieving though.
You can see it through my writing.

dhill said...

k.zu,
i senang menangis bila baca entri macam ni... sedih sesangat, tp tentu tak sama dgn perasaan org yg melaluinya. Semoga semua tabah dan redha dgn apa yg terjadi.

nestumrasberi said...

dhill,

i baca blog fajar yang baru beberapa hari kehilangan anakanda tersayang baby amir yusuf. setiap kali baca entri dia..i menangis, sebak seolah2 berada ditempatnye. menanti dan menanti orang tersayang supaya bangun dan sedar. tapi akhirnya mereka pergi buat selamanya.kenangan2 yg tinggal merobek hati.....

and tq dhill sudi baca kisah my family...

dhill said...

nestum,
selalunya macam tu la. Bila baca citer org, i selalu rasa macam i di tempat dorang. Sedih tak terbayang..

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009