Thursday, January 08, 2009

Bell & Ben

Bell yg menggeletis sepanjang masa..
Selepas seminggu amik Bell ini ler hasilnya. Badan yg dulu sgt cengkung sekarang dah berisi. Itu belum tengok 'tang' perut.. 'meghenin' semacam je..
*
Ben yang monyok sejak Bell ada.. kesian anak mummy sorang ni!
Nota kaki:
tang : kat
meghenin : bulat/kembung sgt (sampai 'cegang')
cegang : apa ye.. similar tu meghenin ler..
Ini loghat utara.. BTW, aku suka tengok Azian Irdawaty dlam movie Anak Mami yg ke berapa ntah.. loghat utara dia memang sempoi habis, tak dak dibuat2.. dan terlalu byk vocab yg dah lama aku tak dengaq. Dulu2 ja masa campuq org kat kampung or sedara-mara sebelah utara dpt dengaq semua tu.

2 comments:

inahar ali said...

mak datuk..kucin lagi..kak memang takut sesangat..lagu manalah kak nak pi umah dhill nantikan?(cehh..macamlah depa jemput kita na..)agaknya habih tungganglanggang meja kerusi ghumah dhill kak langgaq sbb laghi pd kucin..lg2 hak hitam tu..kecutperut..eeh takuit..

dhill said...

alah.. nanti kita kurung le kucing tu ;)

PENGUMUMAN

Entri saya berkaitan makanan/masakan akan di'post'kan di http://www.foodsmania.blogspot.com/.
-dhill-
29 Jan 2009